Nieuws

Mission op Stengo.nl

Stengo mag weer met trots vermelden dat er een nieuw merk aan het assortiment kan worden toegevoegd! Dit merk is ideaal voor wanneer je op zoek bent naar een mooie en goede luidspreker voor bij jou in huis. Het gaat namelijk over het Britse merk ‘Mission’. Dit zijn de klassieke maar zeer professionele fabrikanten van zuilspeakers, boekenplankspeakers, subwoofers en nog veel meer soorten luidsprekers.

Het ontstaan van Mission

Sinds de oprichting in 1977 heeft Mission een reputatie van grote wereld klassen weten op te bouwen. Door de jaren heen hebben zij, met hun unieke en snelgroeiende productontwikkeling, luidsprekers weten te produceren die tot het heden nog steeds tot de absolute top behoren in de speakerwereld. Mission begon eerst onder een andere naam ‘Mission electronics Ltd.’. Onder deze naam wisten ze al een van de leidende producenten te zijn van de akoestische productie.

Speakers die Mission uitbracht in haar startjaren vielen onder de 700-serie. De reden voor de naam van de serie had te maken met het lievelingsgetal van de oprichter van het merk, Fared Azima. Zijn favoriete en geluksgetal was namelijk “7”. Met deze 700-serie bracht Mission legendarische speakers uit, zoals de 770 in 1978 of de 767 in 1989. In 1993 was de Mission 753 een speaker die de luidsprekerwereld in vuur en vlam zette. Vandaag de dag heeft Mission nog steeds legendarische, record brekende speakers op de markt.

Mission handelsmerk

De Mission speakers hebben allemaal iets gemeen met elkaar, ze zijn allemaal ontworpen met het unieke handelsmerk die Mission hanteert. Zo worden elke kasten en drive units gemaakt met innovatieve materialen die bijdragen bij het herkenbare uiterlijk van elke Missionspeaker. Daarbij zijn de Missionluidsprekers ontworpen met de unieke technologie die resulteren op snel, gedetailleerd en meeslepend geluid. Tot slot bieden alle speakers een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding, zowel qua klank als qua materiaal.

Moederbedrijf mission IAG

Vandaag de dag weet Mission nog steeds grenzen te verleggen in de prijsklasse waar ze zich in bevinden. Dit wordt gerealiseerd door nieuwe technologieën te gebruiken die zorgen voor frisse nieuwe ontwerpen. Deze mogelijkheid heeft Mission door haar moederbedrijf ‘IAG’. IAG is een bedrijf die meerdere merken onder zich draagt en hun de benodigde productiefaciliteiten bied. Daarnaast beschikt IAG over een wereldwijd bereik, waardoor Mission steeds meer onder oog van de nieuwe generaties valt.

Mission behoort dan wel tot de IAG, toch zijn ze zelf erg actief vanuit de plek waar ze zijn opgericht, Huntingdon. Hier worden namelijk nog alle ontwerp- service- en technische ondersteuningswerkzaamheden uitgevoerd. Hierbij zit een enorm sterk ontwerpteam, bestaand uit Brits en Europees talent, die er elke dag ervoor zorgen om bovenaan mee te doen in de Britse audioscene.

Lancering van Mission producten

Mission is een merk dat erg actief bezig is met nieuwe speakers op de markt brengen. Dit is terug te zien in de bekende series die Mission kort geleden gelanceerd heeft.

In 2018 is de Mission QX-serie uitgebracht. De QX-speakers zijn voorzien van de Ring Dome treble unit die nieuw niveaus van muzikale details met lage vervorming biedt. Dit maakt de speakers van de QX-serie revolutionair voor deze prijsklasse.

2019 was het jaar waarin de Mission ZX-serie zijn debuut maakten in de audiomarkt. Deze typische Missionspeaker beschikt over een standaard ring dome treble unit en een nieuwe diadrive lage frequentietrans ducers. De efficiënte aandrijving van de speakers wordt verbeterd door een naadloze kromlijnige diafragma die word aangedreven door een secundaire subconus die verbonden is met de spreekspoel. Een uniek ontwerp voor de speakerwereld.

2020 was het jaar dat de nieuwste serie van Mission gelanceerd werd. In dit jaar kwam namelijk de LX MKII serie uit. Dit zijn speakers met de zelfde innovatieve technologieën als de ZX serie maar dan beter en met een nieuwe afwerking. Bij de LX MKII serie is beroemde Mission Diadrive-baseenheid verbeterd ten opzichte van de ZX serie, waardoor er superieure controle over de laagfrequentie diafragma wordt geboden. Daarbij zorgen een verfijnde hoogfrequentie prestatie en een nieuw ontworpen kastverstevigingssysteem ervoor dat deze serie zijn prijsklasse overtreft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *