Nieuws

Stengo introduceert Canton

Met trots kondigen we de introductie aan van een nieuw merk voor Stengo, genaamd Canton.


Het ontstaan

In 1972 bundelden vier hifi-liefhebbers hun krachten, met als doel de beste luidsprekers in hun klasse te produceren. In oktober van datzelfde jaar registreerden zij hun bedrijf met de naam ‘Canton’ – een combinatie van het Latijnse woord ‘cantare’ (zang) en het Duitse woord ‘ton’ (muzikale toon).

Ruim 50 jaar later combineren de Canton luidsprekers innovatieve technologieën, materialen van de hoogste kwaliteit en een opmerkelijk breed scala aan modellen en ontwerpen voor een ongeëvenaarde muzikale ervaring.


De ontwikkeling

In het ontwikkelingscentrum van het bedrijf verfijnen Frank Göbl en zijn team de akoestische perfectie met behulp van de modernste technologie en hoogwaardige materialen. Van de eerste computersimulatie tot de laatste uiteindelijke toplaag; Canton is altijd op zoek naar manieren om zijn producten te optimaliseren.

Een voorbeeld hiervan zijn de keramische tweetersystemen en de titanium luidsprekerconussen. Een andere technische innovatie is de volgende generatie wave surround, die bij veel van de luidsprekers zorgt voor meer lift en onvervormd geluid, zelfs bij de drempel.


De producten

Alle luidsprekers komen uit hun eigen ontwikkelingscentrum in Weilrod, bij Frankfurt in Duitsland. De producten worden uitsluitend gemaakt met de beste componenten en alle kwaliteitscontroles worden in Duitsland uitgevoerd.

Stengo biedt een bepaald assortiment aan, waaronder de Hifi-, Smart-, Movie- & Pro House luidsprekers vallen en nog een selectie van accessoires waardoor de geluidskwaliteit verbeterd zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *