Nieuws

Stengo introduceert Denon

Stengo mag weer het nieuws brengen dat ze een nieuw merk op hun pagina aan mogen bieden. Het merk betreft deze keer Denon. Dit is een Japans merk dat al in 1910 is opgericht, dat betekend dus een bak aan ervaring. Denon is een merk dat gespecialiseerd is in het produceren van hifiapparatuur. Zo verkopen ze onder andere draadloze speakers (multiroom), receivers, soundbars, versterkers, platenspelers, hoofdtelefoons en nog veel meer.

 

De geschiedenis van Denon


Zoals al bekend was bij je is Denon opgericht in 1910 opgericht, toen heette het alleen anders namelijk, Nippon Chikuonki Shoukai. Aan deze naam is al meer te zien dat het van oorsprong uit Japan komt. Ondanks de afkomst uit Japan is het merk opgestart door een Amerikaan genaamd Frederick Whitney Horn. Hij zag namelijk de kans om goeie handel te maken samen met zijn Japanse partners en zo ontstonden de eerste producten van het nieuw geboren bedrijf. Het eerste product was een apparaat die grammofoonplaten kon afspelen maar ook opnemen.

Een tijdje na de opstartfase van Nippon Chikuonki Shoukai was het tijd voor een nieuwe naam die iets simpeler werd voor ook de rest van de wereld. Zo kwam er in de eind jaren 30 een nieuwe naam genaamd ‘DENON’. Sinds deze switch hebben zij zich vol op gefocust op het ontwikkelen van nieuwe technologieën en producten voor zowel consumentengebruik als professioneel gebruik.

Gedurende de 19e eeuw heeft Denon veel producten op de markt gebracht. Deze producten produceerde in eerste instantie voor professioneel gebruik, later begonnen ze ook met het produceren van audioapparatuur dat ook voor de consument te gebruiken was.

Denon heeft in diezelfde eeuw veel primeurs weten te pakken. Zo ontwikkelde ze in 1939de eerste professionele opnameapparaat voor grammofoonplaten. Daarna hebben ze in 1951 de eerste stereoplaten en stereo systemen op de markt gebracht. Relatief kort daarna in 1970 bracht Denon ook de eerste PCM recorder uit. En in 1982 brachten ze een primeur van een apparaat die hedendaags nog aardig wat gebruikt wordt, namelijk de eerste DENON CD- speler voor consumentengebruik.

Het merk Denon

Het merk Denon staat er om bekend dat ze een passie hebben voor het leveren van goede kwaliteit producten aan hun consumenten. Omdat deze tijd alle muziek gedigitaliseerd en mobieler is geworden, is de kwaliteit van een product juist erg belangrijk geworden. Daarom proberen zij keer op keer de beste technologie te ontwikkelen om al hun producten zo te maken dat ze hun klanten en levensechte ervaring kunnen bieden tijdens het muziek luisteren of film kijken.

Het mooie aan Denon is dat al hun ingenieurs en medewerkers echte muziekliefhebbers of muzikanten zijn. Deze mensen weten wat ze mooi vinden en wat niet, dit help bij het ontwerpen van innovatieve nieuwe producten. Niet alleen de kwaliteit wordt tot op de puntjes uitgewerkt, ook het uiterlijk van de producten wordt zo ontworpen dat het later, bij hun nieuwe eigenaar, goed in de woonkamer past.

Denon is op gebied van ontwikkeling audiotechnologie een belangrijke partij geweest voor de wereld. Ze hebben zich enorm geëvolueerd sinds het moment dat ze de CD-technologie uitbrachten tot vandaag de dag, waar ze surround geluid, mobiliteit, netwerken en streaming ontwerpen. Doordat ze overal vroeg bij zaten kunnen ze zichzelf met volle overtuiging een van de leiders en vernieuwers van de nieuwe technologieën op gebied van audioapparatuur. Ze zijn constant de eerste geweest die het product ontwikkelde en introduceerde aan de consumentenmarkt. Die drive willen ze doorzetten en dat doen ze door hun producten niet simpel weg te bedenken en in elkaar te knutselen, maar dat doen ze door zorgvuldig over elk detail van het ontwerp na te denken om vervolgens de geluidskwaliteit te optimaliseren en perfectioneren.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *