Blog

Wat is Bone Conduction?

Bone conduction komt je waarschijnlijk niet heel bekend voor. Misschien wel eens gehoord maar niet weten wat het nou precies is. In deze blog kom je precies te weten wat het nou eigenlijk is en wat voor voordelen het met zich meebrengt ten opzichte van de hedendaagse earbuds.

Wat is Bone Conduction

Bone Conduction, of lettelrijk vertaald beengeleiding, is een relatief nieuw technologie voor het muziek luisteren. Inplaats van dat het geluid rechtstreeks je trommelvliezen gestuurd wordt, beluister je het geluid immers door de beenderen van je schedel waardoor het zo geleidt word naar de het binnenoor. Het klinkt ingewikkelder dan dat het daadwerkelijk is. Maar eigenlijk is het een natuurlijk proces waar je elke dag mee te maken hebt. Telkens als wij praten, wordt het geluid opgepikt voordat het je mond verlaat. Het wordt namelijk eerst via je kaakbeen naar je oren gestuurd. Hierdoor klinkt jouw stem anders via een opname dan dat je van jezelf hoort.

Hoe werkt Bone Conduction

Waarschijnlijk is jou al bekend dat geluid zich in de vorm van golven verplaatst. Daarnaast weet je waarschijnlijk ook dat het geluid pas gehoord wordt op het moment dat het de trommelvlies bereikt. Op het moment dat geluid het oor binnenkomt, is het de oorschelp die geluid verder in ons oor duwt via de gehoorgang richting de trommelvlies. Deze trommelvlies begint te trillen door de golven van het geluid. Die vibraties worden vervolgens naar drie kleine botjes (De hamer, het aanbeeld en de stijgbeugel) begeleidt die het geluid doorzet naar het middenoor. Daar bereiken de trillingen weer de cochlea, het slakkenhuis, een ruimte gevuld met vloeistof die de vibraties omzet in elektrische signalen die vervolgens onze hersenen bereiken waar ze uiteindelijk als geluid worden geïdentificeerd. Dit is de traditionele manier van horen. Bij Bone Conduction wordt het hele initiële proces overgeslagen en worden de vibraties van het geluid rechtstreeks via het kaakbeen naar de cochlea, waardoor je oor wordt overgeslagen en je trommelvliezen ook vrij blijven om andere geluiden te kunnen opvangen.

Voordelen van Bone Conduction

Bone Conduction werkt dus op een andere manier dan de hedendaagse hoofdtelefoons. Hierbij gaat namelijk niks ‘in-ear’ of ‘over-ear’ waardoor gebruikers naast hun muziek ook andere geluiden kan opvangen vanuit hun omgeving. Dankzij deze hoofdtelefoons kan je jezelf nog bewust blijven van wat er om je heen gebeurt tijdens het beluisteren van muziek of bellen. Daarnaast heb je door deze technologie geen last van het onaangename gevoel dat er iets in je oor zit. Ook hygiënischer met het uitlenen van de hoofdtelefoon.

De Bone Conduction-technologie is perfect voor mensen met gehoorschade. Bij het beluisteren van geluid wordt namelijk de gehele middenoor overgeslagen waardoor de kleine fragiele orgaantjes niet belast worden en kunnen herstellen van gehoorschade. Daarbij kan deze technologie gehoorschade voorkomen.

Kortom, deze nieuwe technologie brengt een geheel nieuwe kans voor het beluisteren van muziek. Handig voor tijdens het deelnemen aan het verkeer en makkelijk te gebruiken voor tijdens het sporten. Benieuwd naar meer specificaties over Bone Conduction? Bekijk dan onze Bone Conduction producten.

Aftershokz Aeropex

(6 klantbeoordelingen)
 114,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *