Blog

Wat is Denon Home?

Geniet van muziek zoals je nog nooit gedaan heb. Met de Denon Home set kan je namelijk het ultieme surround effect creëren overal bij jou in huis. Denon Home is namelijk een multiroom luidsprekerserie die bestaat uit 3 verschillende draadloze speakers en een soundbar. Aan jou de keus hoeveel en welke speakers jij thuis wil hebben staan. Met gebruik van deze luidsprekerserie maak je het mogelijk om eenvoudig jouw favoriete muziek door je hele huis te laten afspelen. Met de beschikking over de voorkeuzetoetsen is het bedienen van de Denon Home nog gemakkelijker. Vraag je je af wat dit allemaal inhoud en hoe het werkt? Op deze pagina leggen wij jou haarfijn uit wat de Denon Home set nou precies is.

Misschien zegt het je niks, een multiroom luidsprekerserie. Dit is een luidsprekersysteem waarmee je muziek kan luisteren in meerdere kamers binnen je huis. De speakers van deze serie zijn allemaal draadloos, dus van draden in je woonkamer of slaapkamer heb je geen last. Deze speakers zijn verbonden met je wifi-netwerk, hierdoor maakt het niet uit waar de bron van de muziek zich bevind binnenshuis. Met de Denon Home set kan je muziek afspelen in de woonkamer en vervolgens over switchen naar de speakers in bijvoorbeeld je badkamer of slaapkamer, het ligt er aan waar jij je speakers neerzet.

De Denon Home set bestaat uit 3 verschillende soorten speakers en een soundbar. Zo heb je keuzen uit de Denon Home 150, –250 , –350 en de soundbar. De Home 150 is het kleinste model, het middelste model de Home 250 en het grootste model is de Home 350. De speakers zijn verkrijgbaar in het wit en in het zwart. Je kiest een Home 150 als je een kleine ruimte wilt voorzien van goed geluid of als je gewoon klein wilt beginnen. Je kiest voor een Home 250 wanneer je een middelgrote ruimte wil voorzien van kwaliteitsgeluid. Als je het allerbeste wilt kiezen, kies je voor de Denon Home 350. De Home 350 heeft de beste laagweergave, de beste hoog weergave en biedt de meeste kwaliteit.

Alle apparaten die beschikken over Heos Built-in kunnen met elkaar samenwerken. Dat geldt dus ook voor de Home set van Denon. Wanneer je twee dezelfde Denon Home luidsprekers hebt, bijvoorbeeld twee keer een Home 150, kan je deze koppelen tot en stereopaar doormiddel van een app. Dit bied een betere geluidsweergave en een breder stereobeeld. Ook kan je twee dezelfde Home speakers koppelen met een soundbar die ook Heos Built-in bevat. Hiermee kan je een surround effect creëren.

De Denon Home kan je afspelen op verschillende manieren. Allereerst heb je de mogelijkheid om te bedienen via een app vanaf je smartphone. De app heet ‘HEOS’. Via deze gratis app kan je muziek streamen richting je Home set. Met de app kan je gebruik maken van meerdere streaming diensten zoals Spotify, Tune In internetradio, Deezer, Napster, Tidal en nog veel meer. Hiernaast beschikt de Denon Home set ook over Airplay. Dit is en functie die speciaal voor Apple-apparaten is toegevoegd. Hiermee kan je namelijk vanaf je IPad of IPhone via Apple Music muziek streamen naar de luidsprekers. Met deze twee manieren is het van belang dat je verbonden bent met het zelfde wifi-netwerk als waarmee de Denon Home set verbonden is. Als laatste mogelijkheid heb je om simpelweg te verbinden door gebruik te maken van Bluetooth. Zo kan je overal gebruik maken van de speaker zonder dat je wifi heb. Denk bijvoorbeeld aan de tuin, op een terras of zelfs op het strand.

De speakers beschikken over een slim touchpannel die oplicht wanneer je hand nadert.  Op deze manier kan je gebruik maken van de fysieke knoppen die helpen bij het bedienen van de luidspreker. Het touchpannel beschikt over meerdere fysieke knoppen namelijk een play/pauze knop, een volumeknop (hoog- laag) en meerdere Quick Select-knoppen. De Home 350 beschikt over 6 Quick Select-knoppen, de andere twee componenten beschikken er over 3. Maar wat is dan zo een Quick Selectknop? Met deze functie kan je je favoriete playlist of radiozender opslaan om hem later heel snel te kunnen oproepen doormiddel van één druk op de knop. Ook hebben de speakers 2 microfoons die voor spraakbediening zijn toegevoegd. Met deze functie is het mogelijk om de Home set te bedienen met je stem.

Wil je meer te weten komen over de specificaties van de Denon Home luidsprekers? Kijk dan bij de productomschrijving van de Home 150, Home 250 of de Home 350.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *