Blog

Wat is multiroom audio?

Vandaag de dag is het afspelen van muziek in meerdere ruimtes naadloos. Met behulp van jouw smartphone of andere mobiele apparaten kan je gemakkelijk bepalen waar je wat wilt horen. Dit wordt ook wel multiroom audio genoemd. Maar wat houdt het nou precies in en hoe werkt het?


Wat is multiroom audio?

Multiroom audio staat simpelweg voor geluid in meerdere ruimtes. Tegenwoordig is muziek een onderdeel van ons leven geworden. We willen niet alleen in de woonkamer van muziek genieten, maar ook in de keuken, badkamer, slaapkamer: waar niet eigenlijk?  Zelfs buitenshuis willen we genieten van onze muziek, zoals in de tuin of op het balkon. Gelukkig stonden de ontwikkelingen niet stil en kan je nu gemakkelijk genieten van jouw favoriete muziek in elke gewenste ruimte.

Hoe werkt multiroom audio?

Bij multrioom audio worden audiosignalen via jouw thuisnetwerk met elkaar verbonden. Dit kan zowel draadloos als bekabeld. Voor de beste kwaliteit raden we aan om waar mogelijk alle bekabelde apparaten aan te sluiten, maar voor gebruiksgemak is het makkelijker om een draadloos multiroom systeem aan te schaffen.

Deze audiosignalen worden via multiroom-apparaten in het netwerk gedeeld en de muziek is in één handomdraai overal in jouw woning.

Ook AV receivers voorzien van multiroom audio kunnen audiosignalen communiceren met andere audiosystemen. Op deze manier kan je jouw traditionele audiosysteem omtoveren tot een multiroom audiosysteem.

Het advies van Stengo

De mogelijkheden voor een multiroom audiosysteem zijn enorm. Dit is de reden dat wij dit advies meegeven voor consumenten die geïnteresseerd zijn in een draadloos multiroom-systeem.

Zelf bieden wij producten van Denon aan die beschikken over HEOS. Met HEOS kan je jouw favoriete muziek draadloos streamen naar elke kamer in jouw huis. Dit kan gemakkelijk door gebruik te maken van de HEOS-app of via spraakbediening. Door middel van een Denon AV receiver of Denon Home luidsprekers bouw jij jouw eigen multiroom audiosysteem binnen enkele minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *