Blog

Welke koptelefoon kies jij?

Vele mensen vinden het fijn om tijdens het werken, sporten, hardlopen en nog veel meer een koptelefoon te dragen. Deze koptelefoons zijn er in verschillende soorten en maten. In deze blog zal je erachter komen welke koptelefoon het beste bij jou past.


Bone conduction

We beginnen met misschien wel één van de bekendste op Stengo, genaamd bone conduction. Dit is een methode van geluidsoverdracht die het buiten- en middenoor omzeilt en het binnenoor rechtstreeks stimuleert via trilling in het schedelbot. Zodoende hoor je tijdens het luisteren van muziek ook goed de geluidsomgeving, wat handig kan zijn tijdens het hardlopen.

Daarnaast kan je dit ook goed gebruiken tijdens het paragliden of andere sporten in de lucht, omdat je dan geen last van windruis zal krijgen. Dit soort koptelefoons worden alleen door het merk Shokz aangeboden.


In-ear oordopjes

Deze oordopjes zijn ontworpen om in jouw oren te gaan. Zodoende wordt het geluid weergegeven met meer stabiliteit, omdat de in-ears minder snel zullen vallen. 

Deze oordopjes zijn te verkrijgen met zowel draad als draadloos. De oordopjes met draad zorgen voor een betere geluidskwaliteit en de draadloze oordopjes zorgen voor meer beweegruimte. 


Over-ear koptelefoons

Deze koptelefoons zijn gemaakt voor degene die gemakkelijk volledig afgesloten willen worden van de buitenwereld. Dit kan fijn worden ervaren tijdens het sporten of tijdens het kijken van films of spelen van games. Deze koptelefoons gaan namelijk over jouw oor, waardoor deze volledig afgesloten zullen zijn.

Deze over-ear koptelefoons zijn te verkrijgen met zowel draad als draadloos. De oordopjes met draad zorgen voor een betere geluidskwaliteit en de draadloze oordopjes zorgen voor meer beweegruimte. 


On-ear koptelefoons

Ten slotte beschikt Stengo over on-ear koptelefoons die speciaal zijn gemaakt voor de mensen die niet compleet afgesloten willen worden van de buitenwereld. Daarnaast ligt deze koptelefoon met een kussentje op jouw oren, waardoor je kan genieten van puur comfort. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *